Elena Udrea si Ioana Basescu chemate la DNA

Elena Udrea si Ioana Basescu chemate la DNA
22/09/2016, 11:32, by , in Justice, Top News

In cursul acestei dimineti, Elena Udrea, Ioana Basescu si Dan Adronic au fost audiati la DNA. 

Ioana Basescu este urmarita penal, sub control judiciar, de Directia Nationala Anticoruptie, pentru instigare la abuz in serviciu si spalare de bani. 

Fiica lui Traian Basescu a ajuns la sediul DNA, impreuna cu avocatul acesteia, in cursul orei 8:15, fiind citata pentru audieri intr-un dosar vizand fapte de coruptie.

Dupa mai bine de patru ore petrecute in institutia DNA, atat Ioana Basescu cat si avocatul au refuzat sa dea declaratii presei.

In acelasi dosar, procurorii DNA au inceput urmarirea penala pe numele Elenei Udrea, aceasta fiind acuzata de spalare de bani. 

Fostul Ministru al Turismului neaga totul si da vina pe Vasile Blaga, spunand ca se astepta ca acesta sa fie cel care da explicatii, deoarece banii din dosarul Microsoft au ajuns la PDL.

Mai multe precizari oficiale nu s-au facut in acest dosar, insa ar fi vorba despre o mita incasata de un fost subaltern al Elenei Udrea. Aceasta veste vine din partea avocatului care il are client pe Gheorghe Nastasia, controversatul personaj din Gala Bute si fost secretar de stat la Ministerul Dezvoltarii si Turismului. Avocatul lui Nastasia a facut precizari referitoare la o suma de cateva sute de mii de euro, primita in 2009, de la un om de afaceri cu care Ministerul Turismului avea relatii contractuale. Banii erau destinati campaniei prezidentiale a lui Traian Basescu din anul 2009. Este posibil ca aceste sume de bani sa fi ajuns la Elena Udrea sau la partidul care il sustinea in campania prezidentiala pe Traian Basescu.

Gheorghe Nastasia este suspectat oficial de luare de mita, acesta fiind pus sub control judiciar.

Tot in aceste afaceri mai este implicat si jurnalistul, Dan Andronic, un apropiat al Elenei Udrea, care a fost audiat in aceasta dimineata. Mai multe informatii oficiale inca nu au fost oferite. Acesta a declarat la intrarea in institutia DNA ca a venit ca martor intr-un dosar deschis in 2015.

About itv1newsowner