Ioan Chelaru: ”Votul in cazul lui Oprea nu poate fi reluat”

Ioan Chelaru: ”Votul in cazul lui Oprea nu poate fi reluat”
22/09/2016, 11:00, by , in Politics, Top News

Dupa ce Gabriel Oprea si-a exprimat dorinta de a mai fi votata inca o data, in Senat, cererea de urmarire penala, Ioan Chelaru a adus la cunostinta presei faptul ca acest lucru nu se va intampla.

Vicepresedintele social-democrat al Senatului, Ioan Chelaru a precizat ca nu se poate ajunge la reluarea votului deoarece ”nu ai cum regulamentar”.

Nu se va ajunge la reluarea votului fiindca nu ai cum regulamentar. Nu ai prevedere regulamentara ca sa dai vot la aceeasi problema de doua ori, fara sa existe un incident de procedura. Deci in actualele prevederi constitutionale ale Legii raspunderii ministeriale si ale Regulamentului Senatului nu exista niciun text care sa permita sau sa poata fi interpretat ca dand posibilitatea reluarii votului.Ioan Chelaru

Tot acesta a adaugat ca ar putea fi posibila o reluare a votului numai daca PNL ar contesta hotararea, la Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR), iar ”Curtea ar zice ca lipseste o litera. Curtea ne-ar obliga sa reluam votul, in rest, nu. Iar la Curte nu exista motive. Este o iluzie ceea ce face PNL”.

Din cauza discutiilor si protestelor venite la adresa lui Gabriel Oprea, acesta s-a hotarat, joi seara, sa ii solicite Presedintelui Senatului, sa supuna la vot, pentru a doua oara, cererea DNA. ”Stiu ca sunt nevinovat si nu fug de Justitie”, a spus Oprea pe contul de socializare, mentionand ca ii va ruga pe colegi sa voteze de aceasta data PENTRU INCEPEREA URMARIRII PENALE.

La inceputul lunii septembrie, DNA formula o cerere de urmarire penala pe numele senatorului Gabriel Oprea, in legatura cu savarsirea infractiunii de ucidere din culpa a politistului Bogdan Gigina, in perioada in care a detinut functia ministeriala.

Luni seara, cererea DNA a ajuns la comisia juridica a Senatului pentru a fi votata. In privinta deciziei luata de Senat, 73 de voturi au fost ”impotriva” urmaririi penale in timp ce 45 de voturi au fost ”pentru”, iar 6 voturi au fost anulate.

About itv1newsowner