OPREA: ”Multi imi dau lectii. Altii ma injura.”

OPREA: ”Multi imi dau lectii. Altii ma injura.”
22/09/2016, 10:09, by , in Justice, Top News

Din cauza discutiilor si protestelor venite la adresa lui Gabriel Oprea, acesta s-a hotarat sa ii solicite Presedintelui Senatului, sa supuna la vot, pentru a doua oara, cererea DNA.

Stiu ca sunt nevinovat si nu fug de Justitie”, a spus Oprea pe contul de socializare, mentionand ca ii va ruga pe colegi sa voteze de aceasta data PENTRU INCEPEREA URMARIRII PENALE.

La primul dosar am cerut colegilor sa voteze cererea DNA pentru inceperea urmaririi penale. Acum am cerut colegilor sa voteze impotriva si poate ca am gresit.

Multi mi-au reprosat ca vreau sa fug de Justitie, desi nu e deloc asa. Tocmai de aceea ii voi solicita Presedintelui Senatului sa supuna la vot inca o data cererea DNA, iar pe colegi ii voi ruga sa voteze pentru inceperea urmaririi penale.

Stiu ca sunt nevinovat si nu fug de Justitie. Stiu in egala masura ca acest dosar ridica prea multe semne de intrebare si nu pot sa le trec cu vederea. Daca ati fi in locul meu, cum ati proceda? Ati accepta orice acuzatie, oricat de aberanta, si ani intregi de procese pentru suspiciuni inventate? Ati accepta sa vi se spuna ca ati ucis un om desi nu ati avut absolut nicio legatura cu vreuna din cauzele accidentului?

Multi imi dau lectii. Altii ma injura. Eu nu judec pe nimeni si nu doresc nimanui raul. Un lucru il voi spune insa mereu. Sunt departe de a fi perfect. Am defectele mele, greselile mele si crucea pe care o port. Dar nu am ucis pe nimeni. Nici macar din culpa.Gabriel Oprea

Miercuri seara, fostul vicepremier a vorbit despre votul Senatului, vot care nu il salveaza ”de la ceva si nici nu inchide drumul dosarului”.

In primul rand, acest vot nu ma face imun in fata Justitiei, nu ma ”salveaza” de la ceva si nici nu inchide drumul dosarului pentru care DNA a cerut incuviintarea urmaririi penale. Peste doar cateva luni, mandatul meu de senator se incheie. Peste doar cateva luni, asa-zisa imunitate nu va mai exista, iar cazul isi va urma cursul normal in Justitie. Spun asta pentru cei care, din nestiinta sau din interes, afirma – in mod total gresit – ca, din cauza votului din Senat, dosarul DNA nu va mai ajunge in instanta. Va reamintesc faptul ca procurorii au asteptat aproape un an ca sa faca acest dosar. Ei bine, prin votul de acum doua zile, s-a decis sa mai treaca inca 3 luni pana cand va ajunge in fata judecatorilor. Atat si nimic mai mult.Gabriel Oprea

Motivul pentru care Oprea a cerut Senatului sa nu incuviinteze solicitarea DNA se bazeaza pe suspiciunea acestuia pe care o are in legatura cu dosarul, document care nu ar viza infaptuirea Justitie, ”ci mai degraba a unor jocuri de alta natura”.

In al doilea rind, motivul pentru care am cerut colegilor sa nu incuviinteze solicitarea DNA este suspiciunea ca acest dosar nu vizeaza infaptuirea Justitiei, ci mai degraba a unor jocuri de alta natura. Cred ca este menirea Senatului sa atraga atentia, inclusiv prin vot, asupra faptului ca exista astfel de suspiciuni cu privire la modul in care se fac dosarele si ca aceste semne de intrebare afecteaza nu doar drepturile si libertatile individuale, ci si increderea oamenilor in institutii, in general si in Justitie, in special.

Asa cum am mai spus, ma consider nevinovat. Asa cum am mai spus, nu mi se pare normal ca un dosar cu o acuzatie atat de grava sa fie atat de sarac in probe. Cu toate acestea, dosarul va ajunge in fata judecatorilor si sunt convins ca, asa cum nenumarate zvonuri au fost infirmate, la fel vor fi infirmate si suspiciunile procurorilor. Iar atunci cand judecatorii imi vor da dreptate, ma intreb daca cineva va plati, totusi, pentru calomniile, injuriile si ura pe care zgomotul din jurul acestui dosar le-a produs. Gabriel Oprea

La inceputul lunii septembrie, DNA formula o cerere de urmarire penala pe numele senatorului Gabriel Oprea, in legatura cu savarsirea infractiunii de ucidere din culpa a politistului Bogdan Gigina, in perioada in care a detinut functia ministeriala.

Luni seara, cererea DNA a ajuns la comisia juridica a Senatului pentru a fi votata. In privinta deciziei luata de Senat, 73 de voturi au fost ”impotriva” urmaririi penale in timp ce 45 de voturi au fost ”pentru”, iar 6 voturi au fost anulate.

About itv1newsowner