E OFICIAL: Gabriel Oprea isi da demisia!

E OFICIAL: Gabriel Oprea isi da demisia!
26/09/2016, 05:45, by , in Politics, Top News

Fostul vicepremier, Gabriel Oprea, si-a anuntat demisia din Senat, pe pagina sa oficiala de Facebook.

Gabriel Oprea a adresat o cerere presedintelui Senatului, Calin Popescu Tariceanu, in care isi anunta demisia incepand cu data de 1 octombrie 2016.

cerere_demisie_gabriel_oprea

M-am intrebat adesea ce si cui am gresit. Eu stiu ca am fost mereu un om corect. Nu am furat, nu am luat mita, nu am facut afaceri ilegale. Nu am niciun dosar, nicio suspiciune de coruptie, nici macar un articol de presa in care sa se spuna cu subiect si predicat ca as fi facut ceva ce intra in categoria faptelor de coruptie. Am fost verificat de zeci de ori si mereu concluziile au fost clare: am respectat legea, iar averea mi-am facut-o pe cai cinstite si verificabile. Aceasta avere mi-am construit-o inainte de a intra in politica si am prezentat-o inca din 2001, fiind primul politician care a facut acest lucru, intr-o vreme in care declaratiile de avere nu erau obligatorii.

Nu numai ca n-am furat bani de la stat, ci am incercat sa fac cat mai mult bine. De altfel, cum poate fi vinovat un sef de institutie care a luptat sa doteze pe cai legale Politia Romana cu un numar impresionant de autoturisme. Cum poate fi vinovat de ucidere din culpa un om care era pasager intr-un autoturism neimplicat in accident? Aceasta speta, in care pasagerul de pe bancheta din spate este cercetat pentru ucidere din culpa, este cred o premiera mondiala.

Demisia mea incheie lantul deciziilor pe care le-am luat cu singurul scop de a se da curs actiunilor in justite, actiuni pe care nu le-am obstructionat niciodata. Am totusi credinta ferma ca orice om rational intelege ca sunt cu totul nevinovat si ca, dupa ce justitia se va pronunta, va inceta si acest val de agresiuni la care am fost supus de atata amar de vreme. Gabriel Oprea

Gabriel Oprea si-a dat demisia din Senat dupa ce au avut loc mai multe proteste in tara din cauza acestuia.

La inceputul lunii septembrie, DNA formula o cerere de urmarire penala pe numele senatorului Gabriel Oprea, in legatura cu savarsirea infractiunii de ucidere din culpa a politistului Bogdan Gigina, in perioada in care a detinut functia ministeriala.

Cererea DNA a ajuns la comisia juridica a Senatului pentru a fi votata. In privinta deciziei luata de Senat, 73 de voturi au fost ”impotriva” urmaririi penale in timp ce 45 de voturi au fost ”pentru”, iar 6 voturi au fost anulate, astfel incat ancheta in care fostul vicepremier, Gabriel Oprea urma sa fie urmarit penal pentru ucidere din culpa a fost BLOCATA.

Votul Senatului, care a respins urmarirea penala a DNA, i-a plasat pe procurori in imposibilitate stabilirii raspunderii penale.

In aceeasi saptamana, aproximativ 2000 de oameni s-au adunat in fata Parlamentului Romaniei si au scandat impotriva senatorilor, care l-au salvat pe Gabriel Oprea de la urmarire penala.

Imediat dupa acest eveniment, Oprea a luat decizia de a demisiona pentru a scapa de imunitatea Senatului si a putea fi urmarit penal de DNA. Acesta a declarat ca este nevinovat in moartea lui Bogdan Gigina.

About itv1newsowner