Motivul din cauza caruia Ungureanu a demisionat

Motivul din cauza caruia Ungureanu a demisionat
26/09/2016, 05:07, by , in In focus, Top News

Mihai Razvan Ungureanu ar fi demisionat din functia de director al Serviciului de Informatii Externe (SIE), din motive de sanatate, potrivit Presedintelui Comisiei parlamnetare pentru controlul activitatii SIE, Mihaita Calimente.

Nu am stiut dinainte de aceasta demisie, am aflat din presa. La primele telefoane pe care le-am primit de la televiziuni am spus ca s-ar putea sa fi existat totusi o anumita stare conflictuala intre Palatul Cotroceni si directorul SIE, asta si in urma zvonurilor care au circulat toata vara.

Ulterior, am primit un telefon din partea lui Razvan Ungureanu care mi-a comunicat sa il cred pe cuvant ca demisia domniei sale a intervenit in urma starii de sanatate pe care o are. Mi-a spus ca trebuie sa stea la pat si ca este o problema serioasa si, in consecinta, este singurul motiv pentru care si-a inaintat demisia. Mi-a spus ca (…) sanatatea o considera prioritara oricarei alte activitati.

Avand in vedere ca este vorba despre o problema personala si ca este vorba de starea de sanatate a domniei sale, cred ca este o problema care il priveste pe domnia sa si daca motivul pe care l-a invocat este acesta, cred ca nici presedintele nu l-a intrebat cat este de bolnav. Sunt lucruri confidentiale. In contextul regional actual ar fi absolut de dorit sa fie o alta numire (la conducerea SIE – n.r.) cat mai rapid, dar sa fie un profesionist. Presedintele propune, propunerea ajunge la Parlament, se discuta in comisie si voteaza plenul reunit. Este la latitudinea presedintelui cat de repede propune.

Mihaita Calimente

Mihai-Razvan Ungureanu a demisionat, luni, din functia de director al Serviciului de Informatii Externe (SIE).

Conducerea SIE va fi asigurara de Silviu Predoiu.

Mihai-Razvan Ungureanu a fost nominalizat pentru functia de director al SIE in iunie 2015, de catre Klaus Iohannis.

Acesta a mai condus si in trecut SIE, in perioada 2007-2012, iar intre anii 2004-2007 a fost ministru de Externe.

About itv1newsowner