Exigente impuse de Iohannis pentru candidatii la functia de premier

Exigente impuse de Iohannis pentru candidatii la functia de premier
04/10/2016, 05:57, by , in Politics

In urma unei sedinte, la Palatul Cotroceni, Klaus Iohannis a declarat ca nu va alege in functia de prim-ministru al Romaniei o persoana care este urmarita sau condamnata penal.

Presedintele a explicat ca a luat aceasta decizie intrucat isi doreste o clasa politica formata din politicieni  ”curati”. Persoana care va candida ca premier al Romaniei va trebuie mai intai sa fie considerata capabila, de catre Klaus Iohannis, in privinta conducerii Guvernului Romaniei.

In niciun caz nu voi desemna o persoana care este urmarita penal sau condamnata penal sau are probleme de integritate de alta natura. Clasa politica trebuie sa se reformeze, trebuie sa avem politicieni curati si acest criteriu va fi criteriul eliminator. (…) Indiferent de cine vine propusa, eu, presedintele Romaniei, nu voi desemna o persoana urmarita penal sau condamnata penal.

Asta inseamna ca nominalizez persoana care dupa parerea mea intruneste o majoritate in Parlament si este competenta pentru a conduce Guvernul Romaniei. Ar fi absurd sa desemnez pe cineva care pe urma nu intruneste o majoritate. Nu sunt adeptul acestor jocuri politice. Nu am de gand sa nominalizez sau sa desemnez pe cineva care pe urma pica in Parlament, eventual mai pica o data. Aceste jocuri nu le veti gasi la mine.

Voi tine cont sa fie o persoana pe care eu o consider capabila sa conduca Guvernul Romaniei si care eu consider ca poate sa intruneasca o majoritate parlamentara. Aceste lucruri sunt evidente si vreau sa fie clare din capul locului.

Klaus Iohannis

 

About itv1newsowner