Tribunalul i-a redus suspendarea Mariei Sharapova!

Tribunalul i-a redus suspendarea Mariei Sharapova!
04/10/2016, 07:05, by , in Sport, Top News

Tenismena Sharapova este in al noualea cer dupa ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne ii va reduce suspendarea rusoaicei de la 2 ani la 15 luni, dupa ce aceasta a fost prinsa dopata cu Meldonium. Maria Sharapova este hotarata sa revina in competitie in luna aprilie. 

Voi putea relua tenisul in aprilie (…), deja numar zilele.

Am sentimentul ca mi se luase ceva ce iubesc foarte mult si va fi foarte bine sa-l iau inapoi. Tenisul este pasiunea mea si imi lipseste. Numar zilele pana la revenirea pe teren.

Maria Sharapova

Rusoaica a fost suspendata la inceputul acestui an, pe 26 ianuarie, de catre Federatia Internationala de Tenis, in urma unei analize in care a fost testata pozitiv cu Meldonium in timpul turneului Australia Open 2016. Sharapova se considera nevinovata intrucat nu stia de substanta interzisa, aceasta precizand ca nu a folosit Meldonium pentru a-si imbunatati performantele sportive.

Sportiva lua Meldonium inca din anul 2006, dupa ce intampinse o serie de probleme de sanatate, aceasta suferind si de un deficit de magneziu. Sharapova a continuat sa ia substanta intrucat o mentinea sanatoasa.

Incepand cu anul 2016, Meldonium a fost inclusa pe lista medicamentelor interzise, lista realizata de Agentia Mondiala Antidoping. In urma acestei revizuiri, peste 150 de sportivi, in special din Rusia, au fost testati pozitiv.

Cu ajutorul acestui medicament interzis, rezistenta sportivilor poate fi imbunatatita iar recuperarea dupa exercitii se face mult mai repede decat in mod normal.

In varsta de 29 de ani, Maria Sharapova a fost numarul 1 mondial si castigatoarea a cinci titluri de Mare Slem.

About itv1newsowner