Vasile Blaga ramane sub control judiciar

Vasile Blaga ramane sub control judiciar
04/10/2016, 08:09, by , in Justice, Top News

Judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) au respins, marti, cererea de ridicare a controlului judiciar facuta de Vasile Blaga.

Fostul copresedinte PNL ramane in continuare sub control judiciar, fiind cercetat pentru trafic de influenta.

Plangerea depusa de Vasile Blaga, in care acesta contesta masura controlului judiciar impusa impotriva lui, a fost respinsa de ICCJ, intrucat cererea a fost considerata nefondata.

In urma cu o saptamana, senatorul Vasile Blaga, a fost pus sub control judiciar de catre procurorii DNA Ploiesti, pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta, pe cand acesta era secretar general al PDL.

Primirea in mod repetat de catre suspectul Blaga Vasile, in perioada 2011 – 2012, in trei randuri, prin interpus, a sumei totale de 200.000 euro, precum si de la suspectul Stefan Gheorghe a sumei de 500.000 euro, despre a caror provenienta avea cunostinta, prin prisma celor de mai sus, a reprezentat consfintirea intelegerii anterioare.Directia Nationala Anticoruptie (DNA)

Potrivit procurorilor, in anul 2009, a existat o intelegere intre doua persoane cu functii de conducere in PDL: secretarul general Vasile Blaga si vicepresedintele Gheorghe Stefan.

La nivelul anului 2009, in cadrul formatiunii politice aflate la guvernare a existat o intelegere vadita intre persoane cu functii de conducere si anume secretarul general Blaga Vasile si vicepresedintele Stefan Gheorghe, in sensul obtinerii de bani pentru partid. Potrivit intelegerii, acest lucru urma sa fie realizat prin numirea, cu ajutorul ministrilor desemnati politic, a unor persoane agreate la conducerea companiilor nationale si institutiilor publice din subordinea acestor ministere, prin intermediul carora sa se procedeze la atribuirea unor contracte de achizitie publica catre firme dispuse sa,,cotizeze” pentru formatiunea politica din care cei doi faceau parte.Directia Nationala Anticoruptie (DNA)

Stefan Gheorghe este urmarit penal in acelasi dosar, pentru savarsirea infractiunilor de trafic de influenta si folosirea influentei in functia de conducere intr-un partid politic, in scopul obtinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Tot in acest dosar mai este implicat si omul de afaceri, Berdila Horatiu Bruno pentru savarsirea infractiunii de cumparare de influenta.

 

About itv1newsowner