Ei sunt oamenii care primesc 20.000 de euro pensie lunar!

Ei sunt oamenii care primesc 20.000 de euro pensie lunar!
05/10/2016, 09:11, by , in Economy, Top News

Multi pensionari o primesc si putini se pot bucura de sfanta pensie, avand in vedere suma modesta de bani care le este oferita. Daca pentru o mare parte dintre acestia cuvantul ”pensie” ii duce cu gandul la saracie, lipsa sau foame, nu putem spune acelasi lucru si despre romanii care au o pensie de peste un miliard de lei vechi.

Undeva in Romania sunt 60 de pensionari care primesc, lunar, 20.000 de euro pensie fiecare, potrivit Ministerului Justitiei. Acesti oameni care se bucura de o pensie de serviciu exceptionala sunt judecatori si procurori.

Informatia a venit in urma unei postari pe Facebook, a ministrului Raluca Pruna, in care aceasta a comentat despre magistratii pensionari si pensiile de 1 miliard lei vechi pe luna. Declaratia a venit in contextul grevei magistratilor.

As fi dorit sa se fi vorbit transparent in Memorandum despre venituri salariale: care includ pentru toata magistratura si grefieri chirii sine die (600 euro lunar in Bucuresti, de exemplu). Chiar si pentru magistrati pensionari acum trecuti in avocatura – never mind venitul din avocatura. Sau despre pensii de 1 miliard de lei vechi pe luna, pe o scapare a legii. Raluca Pruna

Contactata mai tarziu de catre presa, in legatura cu pensiile de 20.000 de euro si persoanele care beneficiaza de aceasta suma, Raluca Pruna a raspuns prin intermediul biroului de presa al ministerului.

Nu detinem date referitoare la cuantumul pensiei de serviciu, acestea pot fi obtinute de la Casa Nationala de Pensii. Din informatiile noastre exista 60 de persoane care au astfel de pensii.biroul de presa al ministerului

Daca Raluca Pruna nu a facut public numele fericitilor beneficiari, fostii sefi ai Consiliului Superior al Magistraturii au dezvaluit sub rezerva anonimatului, ca cele mai mari pensii ar fi incasate de fosti membri ai CSM, fosti judecatori si procurori de la instanta suprema.

Casa de Pensii a fost solicitata de catre Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania pentru a spune daca informatiile sunt reale, urmand ca aceste exceptii sa fie corectate.

About itv1newsowner