Iohannis a discutat cu Laura Kovesi despre acuzatia de plagiat

Iohannis a discutat cu Laura Kovesi despre acuzatia de plagiat
05/10/2016, 08:17, by , in Politics, Top News

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, miercuri, ca a vorbit cu procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, in ceea ce priveste posibilul plagiat al lucrarii sale de doctorat. Acesta doreste rezolvarea cat mai repede posibil a acestui caz, de catre Parchetul General, precizand ca nu a discutat pana acum despre raportul in cazul lucrarii de doctorat a Codrutei Kovesi. 

Klaus Iohannis a mai declarat ca din moment ce nu exista niciun indiciu cu privire la plagiatul lucrarii procurorului sef al DNA, nu vede rostul de a vorbi despre demisia acesteia.

Am vorbit scurt cu doamna Kovesi, insa nu cred ca este ceva special de comunicat aici. Am intrebat-o cum vede acele acuzatii, mi-a reiterat ca domnia sa nu se simte vinovata cu nimic si atunci am plecat destul de lamurit din discutie.

In aceasta chestiune am avut o discutie cu procurorul general, pe care l-am rugat ca, in virtutea atributiilor domniei sale, sa se ocupe ca aceasta cercetare sa se faca cu celeritate.

Nu am stat sa discutam astfel de detalii. Asta este treaba altora sa lamureasca aceasta chestiune.

Nu cred ca trebuie sa vorbim despre o demisie atata timp cat deocamdata cel putin nu exista niciun indiciu ca ar fi un plagiat acolo. Sigur, in masura in care lucrurile iau alta turnura se poate relua discutia, dar deocamdata nu am motive de ingrijorare

Klaus Iohannis

 

About itv1newsowner