Leonard Doroftei va fi adus la Instanta Suprema in ”Gala Bute”

Leonard Doroftei va fi adus la Instanta Suprema in ”Gala Bute”
05/10/2016, 05:51, by , in Justice, Top News

Fostul presedinte al Federatiei Romane de Box, Leonard Doroftei urmeaza sa se prezinte la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), pe 19 octombrie. Vizita pe care o va face fostul pugilist are ca scop audierea acestuia ca martor in dosarul ”Gala Bute”. Aceasta decizie a fost luata de judecatori dupa ce sportivul a mai fost citat de doua ori, insa nu s-a prezentat.

Pentru a nu mai absenta si de aceasta data, pe 19 octombrie, reprezentantii Jandarmeriei vor fi prezenti la resedinta lui Doroftei pentru a-l insoti la sediul ICCJ.

Nu este prima oara cand Leonard Doroftei este audiat in acest dosar, fostul pugilist a mai fost la DNA si in septembrie 2014.

Tot in acest dosar, instanta suprema, i-a respins cererea Elenei Udrea (acuzata de luare de mita si abuz in serviciu in Gala Bute) in care aceasta dorea audierea ca martori a fostului premier Emil Boc si fostului ministru al Justitiei, Catalin Predoiu.

In primavara anului 2015, Elena Udrea a fost trimisa in judecata, in dosarul ”Gala Bute”. Aceasta a fost acuzata de:

  • abuz in serviciu privind organizarea Galei Bute de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului;
  • luare de mita in ceea ce consta finantarea de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului a multor contracte;
  • tentativa la folosirea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplere pentru obtinerea pe nedrept de fonduri europene.

In dosarul ”Gala Bute” sunt implicati Elena Udrea, fostul consilier al acesteia – Stefan Lungu, fostul presedinte al Federatiei Romane de Box –Rudel Obreja, fostul ministru al Economiei- Ion Ariton, administratorul terenurilor de la Nana detinute de Elena Udrea- Tudor Breazu, fostul secretar general in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului- Gheorghe Nastasia, fostul director al Companiei Nationale de Investitii- Ana Maria Topoliceanu si administratorul unei firme- Dragos Marius Botoroaga.

 

About itv1newsowner