Traian Basescu la Instanta Suprema: ”Este ceva jignitor”

Traian Basescu la Instanta Suprema: ”Este ceva jignitor”
05/10/2016, 11:26, by , in Justice, Top News

Traian Basescu, s-a prezentatat, in aceasta dimineata, la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), acesta fiind citat in dosarul ”Demisia in cinci minute”, din anul 2007.

Fostul presedinte a vorbit despre situatia acestui dosar, dar si despre alte dosare in care mai este implicat, considerand ca acuzarea unui presedinte ”de spalare de bani dupa ce si-a terminat mandatul este ceva jignitor”.

Deschideri au fost multe. La acesta cu Serb a cerut procurorul general Nitu sa fie deschis dosarul, s-a deschis. Procurorii de la Parchetul General au dat din nou inchidere si domnul Serb a atacat NUP-ul dat de procurori.

Mai este dosarul Mihaileanu care a fost redeschis desi fusese inchis de aceeasi institutie. Cred ca domnul Nitu a facut un abuz, dar asta e viata.

Mai este cel cu doamna Firea in care nu mi s-a facut comunicare daca mai sunt inculpat sau nu.

Inca un dosar in care sunt acuzat de spalare de bani, asta e cel mai umilitor dosar. Sa acuzi un presedinte de spalare de bani dupa ce si-a terminat mandatul este ceva jignitor.

Despre dosarul fiicei mele, din cate stiu, aceea celebra instigare e absolut jenanta si fabricata de procurorul de caz.fostul presedinte, Traian Basescu

In urma sedintei de judecata, procurorul de sedinta si avocatului fostului presedinte, au solicitat declinarea cauzei la Judecatoria Sectorului 5, intrucat respectiva instanta este competenta sa ia o decizie. Judecatorii vor stabili daca vor trimite dosarul la Sectorul 5.

In 2007, Traian Basescu a fost denuntat de un barbat din Craiova, Ioan Serb, care a sustinut ca fostul presedinte nu s-a tinut de cuvant in urma declaratiilor facute in trecut. Pe data de 17 aprilie 2007, Traian Basescu a afirmat ca, daca Parlamentul va vota suspendarea sa din functie, isi va da demisia in cinci minute.

In situatia in care, in pofida avizului Curtii Constitutionale, Parlamentul va vota suspendarea mea, in maxim cinci minute de la vot voi demisiona din functie si voi chema in fata electoratului si pe cei care au generat un abuz constitutional.a spus atunci Traian Basescu, intr-o declaratie de presa

Ulterior, Basescu a renuntat la decizia de a demisiona.

A cerut sa fiu anchetat pentru fals in declaratii, pentru ca in 2007 am spus ca demisionez in cinci minute si nu am demisionat. Si acum Parchetul General a cerut redeschiderea acestui dosar. (…) A fost o declaratie verbala asupra careia am revenit imediat dupa votul din Parlament. Citatia pentru azi mi-a venit ieri la 16.30. E un lucru in forta. Alearga agentii procedurali sa ma caute sa imi dea citatia pentru a doua zi. Parchetul General imi face un program extrem de alert, nu e o fericire, dar ma voi supune oricarei chemari.declaratie facuta de Traian Basescu, la ICCJ, pe 8 octombrie 2015

About itv1newsowner