Bucurestenii se vor plimba cu autobuze noi! VEZI ce spune Firea

Bucurestenii se vor plimba cu autobuze noi! VEZI ce spune Firea
06/10/2016, 07:24, by , in Social, Top News

In curand bucurestenii vor avea autobuze noi, a declarat Gabriela Firea, in aceasta seara, pe contul oficial de facebook.

500 de autobuze urmeaza sa fie achizitonate de catre primarie, care in prezent pregateste documentatia. In primavara anului viitor, automobilele ar trebui sa fie deja utilizate, acestea urmand sa fie echipate cu toate dotarile necesare. Potrivit legislatiei 30% dintre autobuze ar trebui sa fie electrice.

Suntem in pregatirea documentatiei pentru achizitionarea a 500 de autobuze noi, extrem de necesare pentru innoirea parcului auto al RATB, o actiune care, din punctul meu de vedere, ar fi trebuit sa se intample cu multi ani in urma.

Potrivit legislatiei de ultima ora, 30% din aceste autobuze vor trebui sa fie electrice, ceea ce este un semn bun, ca incepem si noi sa investim in mediu si sa tinem cont, la fiecare investitie, si de calitatea aerului.

Documentele sunt aproape de finalizare, iar in primavara ne dorim sa avem in Bucuresti primele autobuze noi ale RATB, euro 6, cu toate dotarile necesare, de ultima ora, cu multe detalii tehnice, cu facilitati pentru persoanele cu dizabilitati, precum si posibilitatea de monitorizare a tuturor calatorilor. Va fi posibila o monitorizare matematica, la virgula, a tuturor calatorilor si se vor putea realiza decontarile asa cum este normal, cat mai corect si cat mai facil.primarul capitalei, Gabriela Firea

Primarul capitalei a mai declarat ca urmeaza sa aiba o discutie impreuna cu reprezentantii sindicatului si conducerea RATB, pentru a transforma regia in societate, aceasta sustinand ca ”este un pas extrem de important si va asigur ca nu va va afecta decat in sensul bun”.

 

About itv1newsowner