Presedintele Columbiei va dona banii de la premiul Nobel

Presedintele Columbiei va dona banii de la premiul Nobel
10/10/2016, 01:30, by , in International, Top News

Presedintele columbian, Juan Manuel Santos, s-a hotarat sa doneze toti banii care au venit odata cu Premiul Nobel pentru Pace, victimelor conflictului gruparii Fortele Armate Revolutionare din Columbia (FARC).

In timpul unei vizite alaturi de familia acestuia, intr-un oras din vestul Columbiei, Juan Manuel Santos a declarat ca va dona victimelor conflictului din Guvernul columbian si membrii gruparii FARC suma de opt milioane de coroane suedeze (aproximativ 925,000 de dolari), bani care au fost acordati presedintelui columbian, alaturi de Premiul Nobel pentru Pace.

Acest maret Premiu Nobel (…) este insotit de suma de bani (…) si vreau sa va anunt ca am discutat ieri (sambata) cu familia mea si am decis sa donam victimelor cele opt milioane de coroane suedeze (925.000 de dolari la cursul actual)Juan Manuel Santos

Pe 7 octombrie, comitetul Nobel de la Oslo i-a acordat presedintelui columbian, Juan Manuel Santos, premiul Nobel pentru Pace.

Distinctia i-a fost acordata pentru conventia incheiata cu gherila marxista FARC. Cu toatea acestea, acordul risca sa fie aplicat din cauza respingerii de catre alegatorii columbieni. Acestia au refuzat documentul semnat la 26 septembrie de catre presedintele Santos si liderul FARC, Rodrigo Londono, dupa mai bine de patru ani de negocieri de pace in Cuba.

Juan Manuel Santos a ajutat la rezolvarea razboiului civil din Columbia, conflict in urma caruia si-au pierdut viata 220.000 de oameni, iar aproximativ sase milioane de columbieni si-au parasit locuintele din cauza luptelor.

Premiul Nobel pentru Pace urmeaza a fi inmanat la Oslo, la 10 decembrie, data la care a murit fondatorul premiului, industriasul si filantropul suedez Alfred Nobel.

About itv1newsowner