PSD depunde motiunea impotriva Ralucai Pruna

PSD depunde motiunea impotriva Ralucai Pruna
10/10/2016, 02:55, by , in Politics, Top News

”Si minciuna poate sa ucida” este titlul motiunii facuta impotriva ministrului Justititei, motiune care urmeaza a fi depusa, luni, la Camera Deputatilor de catre PSD.

Considerand declaratiile Ralucai Pruna, foarte grave, presedintele PSD ii ofera posibilitatea acesteia sa vina in Parlament si sa explice ce a vrut sa spuna in privinta penitenciarelor. 

Textul motiunii este deja redactat si va fi depus astazi (luni – n.r.) si sunt toate sansele sa se dezbata maine (marti – n.r.) si tot maine sa se voteze in plen. (…) Declaratiile publice pe care le-a facut doamna ministru al Justitiei noua ni se par foarte grave. In acest sens facem acest demers politic, de care nu cred ca va tine seama primul ministru, sa depuna motiune simpla si doamna ministru are posibilitatea, daca va dori sa vina in Parlament, sa poata sa explice ce a vrut sa spuna.presedintele PSD, Liviu Dragnea

Intrebat de catre jurnalisti, daca a vorbit cu Raluca Pruna inainte de a depune motiunea, Liviu Dragnea a raspuns: ”Eu nu am conversatii uzuale cu doamna Pruna si nici nu avem o comunicare. Sincer, nu tin sa comunic cu doamna Pruna.

Motiunea formulata de Liviu Dragnea, a fost redactata la scurt timp dupa ce ministrul Justitiei, Raluca Pruna a facut mai multe afirmatii conform carora i-a mintit pe judecatorii CEDO privind fondurile alocate penitenciarelor.

In timpul sedintei de joi, 6 octombrie, a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Raluca Pruna a mintit CEDO ca dispune de un buget de aproape un miliard de euro pentru penitenciare, in realitate acest buget fiind inexistent.

Stiti cum e, domnule judecator, ca la penitenciare, unde eu m-am dus si am mintit la CEDO si spun bine mintit la CEDO, ca eu am crezut ca daca mi se da o hartie sub semnatura cuiva din statul roman… Deci eu am mintit acolo spunand ca noi am asigurat buget pentru sapte penitenciare a cate 150 de milioane pentru fiecare penitenciar, ergo aproape un miliard de euro, dar astea erau niste bune intentii, pentru ca in realitate in buget noi nu avem acesti bani. Asa s-a intamplat si cu investitiile. Pe mine nu ma costa nimic si pe niciun ministru sa facem o foaie foarte frumoasa, sa spunem ca ne trebuie doua miliarde de euro ca noi sa avem o infrastructura de top in Romania, dar cata vreme nu ai acoperire in buget, lucrurile astea nu se vor intampla. Deci acest guvern, pe care ma simt obligata sa il apar nu neaparat pentru ca fac parte din el, acest guvern a mostenit asta, o colectie de bune intentii. Si a trebuit eu sa ies sa spun ca nu pot sa fac sapte penitenciare, ca nu am bani (…)ministrul Justitiei, Raluca Pruna, la sedinta CSM

About itv1newsowner