Iohannis a primit cererea de urmarire penala a lui Oprea

Iohannis a primit cererea de urmarire penala a lui Oprea
12/10/2016, 01:06, by , in Justice, Top News

In cursul acestei zile, Klaus Iohannis urmeaza sa ia o decizie cu privire la cererea de urmarire penala a lui Gabriel Oprea, a anuntat purtatorul de cuvant al presedintelui, Madalina Dobrovolschi.

A venit cererea de efectuare a urmaririi penale fata de Gabriel Orea de la procurorul general Augustin Lazar. purtatorul de cuvant al presedintelui, Madalina Dobrovolschi

Dupa ce seful statului a primit solicitarea de la procurorul general Augustin Lazar, in acest moment nu mai ramane decat ca Iohannis sa isi exercite dreptul cu privire la cererea de urmarire penala pentru ucidere din culpa a lui Gabriel Oprea, fost viceprim-ministru pentru Securitatea Nationala si ministru al Afacerilor Interne.

Pe langa infractiunea de ucidere din culpa, Oprea mai este cercetat si pentru abuz in sericiu, cazul in care acesta a incalcat ”dispozitiile legale care reglementeaza insotirea demnitarilor” si ”a dispus, pentru sine, sa beneficieze de insotire cu echipaje de politie rutiera cu titlu permanent, ca aceste echipaje sa fie formate atat dintr-un autoturism de politie rutiera (cu agent si un ofiter de politie rutiera) cat si dintr-o motocicleta a politiei rutiere”, actiuni care au dus la moartea politistului Bogdan Gigina.

CITESTE SI: GABRIEL OPREA SE CONSIDERA NEVINOVAT

Gabriel Oprea si-a dat demisia din Senat dupa ce au avut loc mai multe proteste in tara din cauza acestuia.

La inceputul lunii septembrie, DNA formula o cerere de urmarire penala pe numele senatorului Gabriel Oprea, in legatura cu savarsirea infractiunii de ucidere din culpa a politistului Bogdan Gigina, in perioada in care a detinut functia ministeriala.

Cererea DNA a ajuns la comisia juridica a Senatului pentru a fi votata. In privinta deciziei luata de Senat, 73 de voturi au fost ”impotriva” urmaririi penale in timp ce 45 de voturi au fost ”pentru”, iar 6 voturi au fost anulate, astfel incat ancheta in care fostul vicepremier, Gabriel Oprea urma sa fie urmarit penal pentru ucidere din culpa a fost BLOCATA.

Votul Senatului, care a respins urmarirea penala a DNA, i-a plasat pe procurori in imposibilitate stabilirii raspunderii penale.

In aceeasi saptamana, aproximativ 2000 de oameni s-au adunat in fata Parlamentului Romaniei si au scandat impotriva senatorilor, care l-au salvat pe Gabriel Oprea de la urmarire penala.

Imediat dupa acest eveniment, Oprea a luat decizia de a demisiona pentru a scapa de imunitatea Senatului si a putea fi urmarit penal de DNA. Acesta a declarat ca este nevinovat in moartea lui Bogdan Gigina.

About itv1newsowner