Iohannis negociaza soarta romanilor aflati in Marea Britanie

Iohannis negociaza soarta romanilor aflati in Marea Britanie
20/10/2016, 06:34, by , in Politics, Top News

Aflat la Bruxelles pentru a participa la Consiliul European, presedintele Klaus Iohannis a vorbit despre situatia romanilor aflati in Marea Britanie si relatia dintre cele doua tari, dar si despre vizele romanilor pentru Canada.

Iohannis a dicutat cu prim-ministrul Regatului Unit, Theresa May despre romanii din Anglia si despre negocierile care vor avea loc.

 

Am discutat cu Theresa May despre soarta romanilor din Marea Britanie, nu doar dupa Brexit, ci si inainte de Brexit. Nu ne dorim ca romanii din Marea Britanie sa fie supusi unor presiuni inutile. Prim minstrul mi-a garantat ca se va implica personal sa nu existe astfel de incidente. Umreaza sa fie stabilite detalii pe parcursul negocierilor dintre Marea Britanie si Uniuniea Europeana.presedintele Klaus Iohannis

In privinta relatiei dintre Romania si Marea Britanie, Iohannis a afirmat ca ”asta va rezulta din negocierile ce vor urma. Pentru Marea Britanie, reglementarea migrantiei este important, asa cum statutul romanilor in Marea Britanie este foarte importabt pentru noi”.

Intrebat de jurnalisti daca acesta a primit semnale din partea Guvernului canadian cu privire la solicitarea Romaniei a liberalizarii vizelor pentru romani, Klaus Iohannis a spus ca sunt negocieri si sunt semnale bune.

Chiar inainte de a ajunge la aeronava am avut o discutie cu premierul nostru si am discutat chestiunea CETA. Sunt negocieri si sunt semnale bune. In aceasta faza depindem mai mult de partea canadiana sa faca un pas hotarat pentru a finaliza cu succes negocierile. Noi pana atunci ne pastram rezerva asa cum am anuntat deja, dar exista sanse reale sa facem progrese in aceasta directie.presedintele Klaus Iohannis

Subiecte precum: gestionarea crizei, politica comerciala -stadiul negocierilor privind Acordul transatlantic de comert si investitii (TTIP), Acordul Economic si Comercial dintre UE si Canada (CETA) si revizuirea instrumentelor de aparare comerciala ale UE – si relatiile externe ale UE, in special cu Rusia, vor fi temele principale dezbatute joi si vineri la Consiliul European.

 

About itv1newsowner