Sotia lui Vanghelie condamnata la un an de inchisoare

Sotia lui Vanghelie condamnata la un an de inchisoare
24/10/2016, 01:16, by , in Justice, Top News

Oana Mizil, sotia fostului primar al sectorului 5 din Bucuresti, a fost condamnata la un an de inchisoare cu suspendare, decizia fiind luata de instanta suprema este definitiva.

Fostul deputat PSD, Oana Niculescu Mizil este acuzata pentru conflict de interese in dosarul in care si-a angajat mama la cabinetul parlamentar.

Aceasta a declarat judecatorilor ca inainte de a o angaja pe mama sa, a discutat inainte cu ”responsabilul de la parlamentar” si i s-a spus ca ”nu este nicio problema”, in final aceasta adaugand ca nu se considera vinovata de infractiunea de conflict de interese.

Am fost deputat in Colegiul 20, circumscriptia 42 Bucuresti, in legislatura 2008-2012. In precampanie mama mea se ocupa de strangerea problemelor cetatenilor din circumscriptie. Dupa ce am fost aleasa, mi s-a spus ca imi pot angaja oameni la cabinetul de parlamentar. Aveam doua: in ferentari si in Rahova.

Nu foarte multa lume a vrut sa se angajeze, din cauza zonelor. Am ajuns sa o angajez pe mama mea, Lidia Stefanescu Mizil, pentru ca stia foarte bine problemele oamenilor de acolo.

La biroul meu parlamentar au lucrat in total patru persoane, cu tot cu mama mea.

Am discutat cu responsabilul de la parlament daca o pot angaja pe mama mea si mi s-a spus ca nu este nicio problema, dupa discutii cu departamentul Juridic si Departamentul Resurse Umane. Dispuneam de o suma forfetara de 65.000 lei, am facut schema de salarii si in functie de vechime, scolarizare, etc. Mama a fost angajata pe postul de consilier.

In 2012, cand am aflat ca sunt discutii referitoare la legalitate, i-am cerut mamei mele sa se retraga. Nu ma consider vinovata de infractiunea de conflict de interese.fostul deputat PSD, Oana Niculescu Mizil

Initial, pedeapsa fostului deputat a fost stabilita la trei ani de inchisoare, in octombrie 2014, avand si mai multe interdictii precum: dreptul de a fi aleasa si de a ocupa o functie publica pe o durata de 10 ani, dar acestea nu au mai fost valabile si pentru acest an, judecatorii reducand sanctiunea la un an si eliminand interdictiile.

La data de 30 septembrie 2013, sotia lui Marian Vanghelie, a fost trimisa in judecata de catre procurorii Parchetului de langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, aceasta fiind acuzata pentru angajarea mamei sale in biroul parlamentar pe care il detinea pe vremea cand era deputat si a avizat contractul individual de munca prin care, in perioada mai 2009- septembrie 2011, aceasta a realizat foloase materiale in cuantum de 65.6997 de lei.

Dosarul a fost deschis in 2011, dupa ce o reclamatie din partea Agentiei Nationale de Integritate (ANI) a fost facuta.

In 2015 Oana Mizil a demisionat din Parlamentul Romaniei, la scurt timp dupa ce aceasta a fost pusa sub invinuire intr-un dosar al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

 

About itv1newsowner