Regele Mihai implineste astazi 95 de ani!

Regele Mihai implineste astazi 95 de ani!
25/10/2016, 08:35, by , in Events, Top News

Regele Mihai isi petrece cea de-a 95-a aniversare in resedinta privata din Elvetia alaturi de Principesa Elena si Principesa Sofia.

Aniversarea Majestatii Sale are loc in anul implinirii a 150 de ani in care Coroana Romana a servit istoria Romaniei, identitatea si continuitatea natiunii. Regele Mihai a trait aproape un secol de viata cu simtul datoriei, cu credinta si cu iubire de tara.Custodele Coroanei romane, Principesa Margareta

Cu ocazia sarbatoririi a 95 de ani de cand s-a nascut Regele Mihai, Casa Regala a Romaniei a stabilit programul mai multor evenimente publice.

Marti, 25 octombrie, de la ora 18:00 este programat un concert de gala la Ateneul Roman.

In prezenta Altetelor Lor Regale Principesa Mostenitoare si Principele Radu, Ateneul Roman va gazdui, incepand cu ora 18:00, a noua editie a concertului anual de binefacere organizat de Fundatia Principesa Margareta a Romaniei. Fondurile obtinute in urma concertului vor fi folosite in beneficiul programului Tinere Talente, prin intermediul caruia Fundatia ofera burse de studiu tinerilor artisti aflati in situatii materiale dificile.

In debutul concertului, Principesa Mostenitoare Margareta va da citire mesajului cu prilejul aniversarii Majestatii Sale Regelui Mihai I, la implinirea varstei de 95 de ani.

Concertul va fi oferit de catre violonistul Roman Kim, alaturi de Orchestra Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei, dirijata de maestrul Tiberiu Soare. Dupa concert, in foaierul Ateneului Roman, va avea loc expozitia bursierilor programului Tinere Talente. Alaturi de Principesa Mostenitoare si Principele Radu, va fi prezenta Principesa Maria.

O seara la Palatul Cotroceni dedicata Regelui Mihai I va avea loc in aceeasi zi, 25 octombrie, de la ora 19:00.

In Salonul Cerchez al Palatului Cotroceni, la ora 19, va avea loc lansarea cartii „Anul regal”, publicata de Editura Adenium. Dupa lansare, participantii la eveniment vor urmari filmul „Razboiul Regelui” realizat de John Florescu.

O prezentarea publica e emisiunii filatelice „Motoarele, pasiune regala” va avea loc joi, 27 septembrie, de la ora 17:00, in Aula Bibliotecii Centrale Universitare “Carol I”.

Principesa Mostenitoare Margareta si Principele Radu vor lua parte, in Aula Bibliotecii Centrale Universitare “Carol I”, la prezentarea publica a emisiunii filatelice „Motoarele, pasiune regala”, dedicata aniversarii a 95 de ani ai Majestatii Sale Regelui Mihai I, realizata de Romfilatelia. Cu aceasta ocazie, Corul Regal va sutine un scurt recital. In foaierul Aulei, Romfilatelia va organiza un stand cu marci postale, iar Curtea Veche Publishing va fi prezenta cu un stand de carte regala.

Vineri, 28 octombrie, de la ora 11:30 este programata o vizita regala la Colegiul Tehnic Feroviar “Mihai I” din Bucuresti.

Alteta Sa Regala Principesa Maria va vizita Colegiul Tehnic Feroviar “Mihai I” din Bucuresti (strada Butuceni, nr. 10, sector 1), incepand cu ora 11.30. Cu aceasta ocazie, Principesa Maria va oferi Colegiului bustul Majestatii Sale Regelui Mihai realizat de sculptorul Valentin Tanase. De asemenea, Principesa Maria va premia castigatorii unui concurs pe teme de istorie si competitiei sportive “Cupa Regelui”.

 

About itv1newsowner