Marea Britanie trimite avioane militare in Romania!

Marea Britanie trimite avioane militare in Romania!
26/10/2016, 05:05, by , in International, Top News

Mai multe avioane de lupta vor fi trimise din Marea Britanie catre Romania si alte tari baltice, potrivit ministrului britanic al Apararii, Michael Fallon, citat de agentia EFE.

Declaratia a fost facuta la reuniunea ministrilor apararii din statele NATO,  eveniment care se desfasoara la Bruxelles miercuri si joi.

Potrivit lui Fallon ”NATO trebuie sa ramana unita”. Mai multe forte militare vor fi desfasurate pe flancul de est al NATO, astfel incat in Romania mai precis, in zona Marii Negre vor fi trimise avioane Eurofighter Typhoon. Aparatele de zbor vor ajunge abia in 2017 si vor fi amplasate la baza de la Mihail Kogalniceanu, urmand ca misiunea lor sa dureze cel mult patru luni.

Intr-un interviu acordat Wall Street Journal, in urma cu o zi, ministrul britanic al Apararii a afirmat ca aproximativ 800 de soldati sustinuti de echipament greu -tancuri Challenger 2, trasportatoare blindate Warrior, drone cu rol tactic- vor fi trimisi in Europa de Est, in scopul consolidarii fortelor NATO din regiune.

”Va fi un batalion cu rol defensiv, dar care va avea capacitati complete de lupta”, a declarat Fallon, urmand ca in primavara lui 2017 unitatea sa fie desfasurata.

 

About itv1newsowner