ACCIDENT AVIATIC soldat cu 71 de morti. Lumea fotbalului este in DOLIU!

ACCIDENT AVIATIC soldat cu 71 de morti. Lumea fotbalului este in DOLIU!
29/11/2016, 03:03, by , in International, Top News

71 de oameni si-au pierdut viata, in noaptea de luni spre marti, dupa ce un avion s-a prabusit in zona Medellin din Columbia. Potrivit agentiei Associated Press, la bordul avionului s-au aflat si membrii unei echipe braziliene de fotbal.

La bordul avionului se aflau  77 de persoane:68 de pasageri si noua membri ai echipajului. In urma gravului accident au mai ramas sase supravietuitori. Initial au fost sapte supravietuitori, dar unul dintre ei a decedat din cauza ranilor facute in urma impactului.

Potrivit autoritatilor, avionul ar fi ramas fara combustibil, ceea ce a dus la prabusirea acestuia. O alta premisa ar mai putea fi legata de vreme, intrucat au fost luate in calcul si conditiile meteo nefavorabile. In momentul prabusirii aeronavei ar fi plouat torential, inregistrandu-se tunete si fulgere, iar vantul foarte puternic ar fi provocat turbulente. Inainte de producerea accidentului, in jurul orei 3.00 GMT, pilotul s-ar fi plans de ”pene electrice”.

Pana in acest moment nu este nimic sigur, insa cele doua cutii negre ale avionului au fost gasite, urmand ca ancheta sa ajunga la o concluzie.

 UPDATE 12:30   Cei sase supravietuitori sunt fotbalistii Jackson Follman, Alan Ruschel si Helio Hermito Zampier (Neto), jurnalistul Rafael Henzel, stewardesa Ximena Suarez si Erwin Tumiri (angajat al companiei).

 

Avionul s-a prabusit in apropiere de orasul Medellin, intr-o zona muntoasa, sustine primarul orasului Medellin, Federico Gutierrez.

Potrivit autoritatilor aviatice, aeronava apartinea companiei aeriene boliviene Lamia si era de tipul British Aerospace 146.

 

Surse de pe aeroportul Medellin au afirmat ca in avionul care venea dinspre Bolivia, calatoreau si membrii echipei braziliene de fotbal Chapecoense. Acestia se pregateau pentru finala de miercuri a turneului Copa Sudamerica, in care aveau sa joace cu Atletico Nacional, in orasul Medellin.

echipa-de-fotbal-chapecoense-accident-avion-madellin

In urma cu trei saptamani, in acelasi avion a calatorit si echipa nationala a Argentinei in frunte cu Lionel Messi.

About itv1newsowner