METEO: Cod galben de vant puternic, ninsoare si polei in Romania

METEO: Cod galben de vant puternic, ninsoare si polei in Romania
30/11/2016, 04:04, by , in Social, Top News, Weather

O atentionare Cod galben de vant puternic, ninsoare si polei a fost transminsa de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM).

Incepand cu data de 2 decembrie pana pe 3 decembrie, vor fi semnalate intensificari ale vantului in vestul, sudul si estul tarii. Pe arii restranse va fi polei.

In zonele de munte, dar si in nordul si centrul tarii vor fi ninsori insemnate cantitativ.

”In intervalul mentionat, vor fi perioade de timp in care vantul va avea intensificari in Crisana, Banat, Oltenia si Muntenia. Ne putem astepta la intensificari ale vantului in vest, sud si est si pe arii restranse polei, ninsori insemnate cantitativ si viscolite in zonele de munte, nordul si centrul tarii.

In seara zilei de vineri, 2 decembrie si in prima jumatate a noptii de vineri spre sambata (2/3 decembrie), mai ales in Dobrogea si in sudul si centrul Moldovei vantul va avea intensificari. Rafalele vor depasi 55…65 km/h si pe arii restranse 70…75 km/h. Local, in aceste regiuni se vor semnala precipitatii mixte care vor favoriza formarea poleiului.

Vantul va sufla tare, cu peste 90…100 km/h, viscolind puternic si troienind zapada, iar vizibilitatea se va reduce sub 50 m, in zona inalta a Carpatilor Meridionali”, arata ANM.

 

About itv1newsowner