Nico Rosberg, campionul mondial de Formula 1 se retrage din cariera!

Nico Rosberg, campionul mondial de Formula 1 se retrage din cariera!
02/12/2016, 05:16, by , in Sport, Top News

Pilotul german Nico Rosberg, castigatorul  titlului de campion mondial de Formula 1, se retrage din cariera, la cinci zile dupa ce a fost desemnat castigator, anunta CNN.

In cursul zilei de vineri, Nico Rosberg a facut anuntul pe pagina personala de facebook. Acesta povesteste momentele prin care a trecut in ultimii doi ani, despre ajutorul primit din partea sotiei si ce impact a avut motivatia pilotului asupra intregii familii.

Cand am castigat cursa de la Suzuka, din momentul in care soarta titlului era in propriile mele maini, am simtit o presiune foarte mare si am inceput sa ma gandesc la incheierea carierei daca voi deveni campion mondial. Duminica dimineata, in Abu Dhabi, am stiut ca ar putea fi ultima mea cursa dar inainte de start mi-am sters acest gand din minte. Am vrut sa ma bucur de fiecare experienta a cursei, stiind ca ar putea fi ultima. Decizia am luat-o apoi luni seara.Nico Rosberg

nicor-rosberg-declaratie

Duminica trecuta,  Nico Rosberg (Mercedes) a castigat titlul de campion mondial de Formula 1, pe circuitul Yas Marina, acesta terminand tura pe locul doi in Marele Premiu din Abu Dhabi.

Desi cursa a fost condusa de catre Lewis Hamilton, plecat din pole-position si terminand primul, acest lucru nu a fost de ajuns pentru britanic. Pentru a putea castiga al treilea an consecutiv titlul de campion mondial, Hamilton avea nevoie ca germanul Rosberg sa nu termine in primii trei.

Nico Rosberg a teminat acest sezon cu un avans de cinci puncte in clasamentul general, fata de Lewis Hamilton.

Nico Rosberg nu este singurul din familie cu titlul mondial de Formula 1. Tatal acestuia, Keke Rosberg a castigat titlul de campion mondial de Formula 1 in 1982, pentru Williams.

About itv1newsowner