Ionela Dobrica despre dosarul Zgonea-Dobrica: ”Nu cunosc nimic…”

Ionela Dobrica despre dosarul Zgonea-Dobrica: ”Nu cunosc nimic…”
15/02/2017, 10:07, by , in Politics, Top News

Ionela Dobrica, fiica consilierului judetean Dumitru Dobrica a postat, miercuri seara, pe contul oficial de Facebook o declaratie cu privire la dosarul in care tatal acesteia este implicat, dupa ce l-ar fi mituit pe Valeriu Zgonea cu 50.000 de lei. Scopul lui Dumitru Dobrica ar fi fost angajarea fiicei lui intr-o functie publica importanta.

Desi in comunicatul oficial al DNA in care sunt implicati Valeriu Zgonea si Dumitru Dobrica, nu a fost adus la cunostinta numele rudei lui Dumitru Dobrica, potrivit digi24.ro ar fi vorba despre fiica acestuia.

Conform DNA, in urma mitei de 50.000 de lei, ruda lui Dobrica ar fi fost numita in functia de presedinte al Centrului National de Management pentru Societatea Informationala din cadrul Ministerului pentru Societatea Informationala, aceasta fiind angajata  desi nu avea pregatire de specialitate in domeniu.

MAI MULTE INFORMATII DESPRE DOSAR AFLATI AICI

In aceeasi zi in care Dumitru Dobrica a fost mentionat in dosar pentru infractiune de trafic de influenta, fiica acestuia, Ionela Dobrica a declarat ca a respectat toate prevederile legale in momentul in care a fost aleasa subsecretar de stat. De asemenea aceasta a afirmat ca nu cunoaste nimic din ce s-a scris in comunicatul DNA .

Am primit mai multe intrebari legate de dosarul DNA in care sunt citati Valeriu Zgonea si tatal meu, Dumitru Dobrica.

Numirea mea in functia de subsecretar de stat a fost facuta la propunerea PSD si a respectat toate prevederile legale.

Nu cunosc nimic in legatura cu lucrurile care sunt scrise de DNA in comunicatul referitor la acest dosar.

In acest moment nu am nicio calitate in acest dosar. Am incredere in corectitudinea justitiei in Romania.Ionela Dobrica

Despre Ioana Dobrica

In varsta de 27 de ani, Ionela Dobrica este in prezent deputat PSD de Buzau.

Aceasta este licentiata in inginerie civila la Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti, Facultatea de Cai Ferate, Drumuri si Poduri.

In perioada ianuarie 2014-decembrie 2015 a fost subsecretar de stat in Ministerul Comunicatiilor si pentru Societatea Informationala, dupa ce anterior a detinut functia de presedinte al Centrului National de management pentru Societatea Informationala.

Pe scurt rezumatul tuturor faptelor: 

Imediat dupa ce a fost numit in functia de presedinte al Camerei Deputatilor (iulie 2012), Valeriu Zgonea a primit de la consilierul judetean, Dobrica Dumitru, suma de aproximativ 52.000 de lei (reprezentand contravaloarea unei case de vacanta construita in Covasna si a unei excursii de 4 zile la Viena).

 

In schimbul acestui ”cadou”, Valeriu Zgonea s-a ocupat de angajarea unei rude a lui Dobrica Dumitrescu.

 

La un an dupa, mai exact in aprilie 2013, ruda lui Dobrica Dumitrescu a fost angajata in functia de presedinte al Centrului National de Management pentru Societatea Informationala din cadrul Ministerului pentru Societatea Informationala. Potrivit comunicatului persoana respectiva nu avea pregatire in domeniu.

In prezent, Valeriu Zgonea se afla sub control judiciar pentru o perioada de 60 de zile fiind cercetat pentru infractiunea de trafic de influenta. In dosar mai este implicat si consilierul judetean Dumitru Dobrica, acesta fiind urmarit penal de catre procurorii DNA Ploiesti pentru infractiune de cumparare de influenta.

About itv1newsowner