Trump si Netanyahu redeschid portile colaborarii USA-ISRAEL

Trump si Netanyahu redeschid portile colaborarii USA-ISRAEL
15/02/2017, 02:01, by , in International, Top News

Presedintele american, Donald Trump, a discutat miercuri cu premierul israelian, Benjamin Netanyahu, despre relatia dintre SUA si Israel. Netanyahu a fost invitat la Casa Alba, in cadrul unei conferinte de presa in care s-a intalnit pentru prima data cu Trump, anunta agentiile internationale de presa.

Ce s-a discutat?

  • Relatia dintre SUA si Israel

Presedintele Donald Trump a tinut sa evidentieze relatia importanta pe care o are Statele Unite ale Americii cu Israelul.

Statele Unite si Israelul au o relatie de nedespartitpresedintele SUA, Donald Trump

  • SUA este PENTRU pace 

Statele Unite vor incuraja pacea si un acord de pace major. Insa partile implicate trebuie sa negocieze direct un astfel de acord.presedintele SUA, Donald Trump

Potrivit lui Trump, in prezent Israelul se confrunta cu grave provocari in privinta securitatii, acesta afirmand ca acordul nuclear semnat de marile puteri cu Iranul este ”unul dintre cele mai proaste”.

  • Solutionarea conflictului israelo-palestinian

In loc de un acord cu etichete, mai bine unul cu substanta. Exista doua conditii pentru pace. Mai intai, palestinienii trebuie sa recunoasca statul evreu. In al doilea rand, in orice acord de pace, Israelul trebuie sa mentina controlul asupra securitatii a intregii zone situate la vest de raul Iordanpremierul Benjamin Netanyahu

Acesta a promis ca se va implica prin actiuni care sa duca la o solutionare a conflictului israelo-palestinian.

De asemenea Trump, l-a indemnat pe premierul israelian, Benjamin Netanyahu sa limiteze activitatile de colonizare in Cisiordania. ”Mi-ar placea sa va vad un pic mai retinuti”, a spus Trump.

  • Coexistenta dintre cele doua state 

Intrebat in legatura cu preferinta asupra coexistentei dintre statele palestinian si israelian sau daca are in vedere alte optiuni, presedintele american a spus: ”Sunt multumit cu cea care le place lor cel mai mult.

  • Mutarea ambasadei americane

Privitor la controversata initiativa ce tine de mutarea ambasadei americane din Tel Aviv, Israel la Ierusalim, presedintele american s-a declarat favorabil dar a adaugat ca va analiza ideea cu multa grija.

Luam asta in considerare foarte, foarte ferm. Studiem cu mare grija, mare grija, credeti-ma, si vom vedea ce se intamplapresedintele SUA, Donald Trump

About itv1newsowner