Tariceanu la respingerea OUG13: ”Au venit pana si cainii sa protesteze ”

Tariceanu la respingerea OUG13: ”Au venit pana si cainii sa protesteze ”
20/02/2017, 11:14, by , in Politics

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a refuzat sa prezideze sedinta de luni, din plenul Senatului, afirmand ca ”astazi suntem in fata unei premiere absolute”.

Din ce cauza a refuzat Tariceanu sa prezideze sedinta? 

Calin Popescu Tariceanu a vazut inutila intrunirea de astazi, intrucat Senatul urma sa adopte o lege de respingere a unei ordonante care deja fusese abrogata. Acesta a dat vina pe colegii de la Uniunea Salvati Romania (USR) si pe cei de la Partidul National Liberal (PNL).

Astazi suntem in fata unei premiere absolute, prin care Senatul urmeaza sa adopte o lege de respingere a unei ordonante abrogate, deci care nu mai produce efecte juridice.

E ceva care pentru mine este inexplicabil. Suntem in aceasta situatie pentru ca, in special cei de la USR si, intr-o masura mai mica cei de la PNL, au facut mare caz ca dupa ce ordonanta a fost abrogata, sa o mai respingem o data si in Parlament.

Cred ca in viziunea unora care sunt aici, ma refer in special la cei mai nou veniti, este sa faca cu orice pret rau. Orice trebuie respins. Daca mai ramane ceva care nu e respins trebuie distrus. Facand rau pana la urma ati facut bine pentru ca s-a dezincriminat abuzul in serviciu.

(…)

Inauguram, printr-o pemiera, o situatie care, dupa parerea mea, ne pune pe noi, ca Senat si intreg Parlamentul, intr-o situatie nedorita, care ar putea, dincolo de penibilul situatiei, sa aduca o serie de consecinte juridice pe viitor.

presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu

Pe langa critica adusa colegilor, Tariceanu s-a aratat nemultumit si de protestele care continua in Piata Victoriei dupa ce OUG 13 a fost abrogata. 

Ati inteles de ce a fost toata forfota asta doua saptamani, cu manifestatiile de strada, cu patimi aprinse, cu invective, cu ultimatumuri? Au venit pana si cainii sa protesteze in piata publica. Pana la urma, ati inteles de ce?presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu

In cursul zilei de luni, plenul Senatului a respins OUG 13/2017. 110 senatori au fost pentru, un vot a fost impotriva, iar noua senatori s-au abtinut.

Proiectul urmeaza sa fie trimis spre dezbatere in Camera Deputatilor.

About itv1newsowner