OSCAR 2017: GAFA anului care a starnit o furtuna de reactii

OSCAR 2017: GAFA anului care a starnit o furtuna de reactii
27/02/2017, 10:46, by , in Entertainment, Events, Movies&Theaters

Unul dintre cele mai asteptate evenimente ale anului 2017 s-a ales cu o gafa de proportii care va ramane in istoria Oscarurilor.

Cea de-a 89-a editie a Premiilor Academiei Americane de Film a fost marcata de gafa produsa de prezentatorii Warren Beatty si Faye Dunaway in momentul in care au anuntat cel mai bun film al anului 2016: La La Land.

Dupa ce intreaga echipa a urcat pe scena pentru a-si ridica premiul si pentru a asculta discursurile producatorilor de film, in mai putin de doua minute s-a creat agitatie pe scena. Actorii au fost informati cu privire la greseala produsa, iar unul dintre producatorii filmului, Jordan Horowitz, care deja isi sustinuse discursul, si-a dat seama de eroare si a anuntat imediat filmul castigator: Moonlight in regia lui Barry Jenkin.

La finalul gafei, Beatty s-a adresat telespectatorilor: ” Vreau sa va spun ce s-a intamplat. Am deschis un plic si pe biletul din interior scria «Emma Stone, La La Land». De aceea am aruncat o privire lunga spre Faye si apoi spre public. Nu am incercat sa fiu deloc amuzant.”

Mai tarziu, dupa aceasta gafa, vedeta americana in varsta de 79 de ani, Warren Beaty le-a spus unui grup de reporteri ca nu stie cum de a fost posibil acest incident.

Nu stiu nimic… Nu cred ca stie cineva. Am intrebat, dar n-am primit inca un raspuns.

Am citit biletul care era in plic. L-am citit, dar nu am spus  «La La Land». Mi-am spus: «E foarte ciudat, pentru ca scrie cea mai buna actrita» pe bilet. Si am crezut ca poate era vorba de o greseala de tipar.

Asa cum planuisem, i l-am dat lui Faye.

Asta e tot ce va pot spune despre acest subiect.

Warren Beaty

Unul dintre producatorii filmului ”La La Land” , Barry Jenkin, cel care a anuntat castigatorul final, a vorbit despre aceasta experienta spunand ca nu se astepta la asa ceva.

 

Imediat dupa acest moment stanjenitor a fost postat un comunicat de catre Price Waterhouse Coopers, compania internationala de consultanta si audit, care se ocupa de votul membrilor Academiei Americane de Film la Premiile Oscar.

Prezentam sincerele noastre scuze filmelor Moonlight si La La Land, lui Warren Beatty, Faye Dunaway si privitorilor Premiilor Oscar pentru eroarea care a fost facuta in timpul anuntarii celei mai bune pelicule. Prezentatorilor le-a fost dat din greasala plicul de la o alta categorie, iar cand s-a aflat, situatia a fost remediata prompt. In momentul de fata investigam cum s-a putut intampla asa ceva si regretam nespus situatia.

Apreciem gratia cu care cei nominalizati, Academia ABC si Jimmy Kimmel au abordat situatia.Price Waterhouse Coopers

 

Pelicula ”Moonlight” a castigat premiul cel mare, CEL MAI BUN FILM AL ANULUI. Pe langa ravnitul premiu, filmul Moonlight a mai castigat alte doua premii la categoriile: ”cel mai bun scenraiu adaptat” si ”cel mai bun actor in rol secundar”.

Musicalul ”La La Land”  s-a ales cu sase trofee la categoriile: ”cel mai bun regizor”, ”cea mai buna actrita in rol principal”, ”cea mai buna regie artistica”, ”cea mai buna imagine”, ”cea mai buna coloana sonora” si ”cel mai bun cantec original”.

 

About itv1newsowner